Showing up is 80 percent

Een wijs persoon gaf me ooit deze quote mee.

“Showing up is 80 percent”

Het is de wijsheid dat wanneer je er gewoon voor zorgt dat je:

  • op tijd
  • voorbereid
  • en fatsoenlijk gekleed bent….

…je al 80% van het werk gedaan hebt.

Ik ervaar dat dit echt zo is. Als ik terugkijk naar sollicitatiegesprekken, presentaties, trainingen waar ik de trainer was, belangrijke vergaderingen, etc. dan was gewoon show uppen (hoe zeg je dit mooi in het Nederlands?) al bijna genoeg! De rest gebeurde vanzelf in het moment en is niet echt in mijn handen.

Maar showing up, daar heb ik veel controle over. Dus bereid ik mijn spullen voor, schrijf ik op wat ik wil zeggen of vragen en maak ik mijn routeplanning van tevoren. Dan opstaan, ochtendritueel, ruim op tijd vertrekken en…show up!

Die overige 20% komt wel goed.

Vond je dit een leuk artikel?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (max 1x per maand) en ontvang mijn gedachten over persoonlijke ontwikkeling, productiviteit en ondernemen.