≡ Menu

Stap voor stap naar productiviteit, flow en continu verbeteren

Jaartraject – Ideaal voor (management) teams, afdelingen en MKB

Gedurende een jaar lang ben ik de vaste Lean Collaboration trainer en adviseur voor je afdeling of organisatie. Het resultaat van Lean Collaboration is dat er tijdwinst, rust en overzicht ontstaat. Hierdoor komt er meer ruimte voor focus en, uiteindelijk, dagelijkse resultaten in lijn met de organisatiedoelen.

PROBLEEM

Werken en samenwerken op kantoor gaat met veel verspillingen gepaard.

Ellenlange vergaderingen met tegenvallende opbrengst, overvolle inboxen en talloze overbodige mails, actielijsten die nooit afkomen, onduidelijkheid over prioriteiten en ga zo maar door. Ondanks dit alles komt het werk wel af, maar tegen welke prijs?

Inhoudelijk zijn we top op ons vakgebied, maar samenwerken en productiviteit, dat is een vak apart.

OPLOSSING

Lean Collaboration is geen voorgebakken methode of systeem maar een verzameling tijdloze principes, handige vuistregels en praktische tips, gebaseerd op de wijsheid van methodes als Getting Things Done, Lean, Agile en anderen.

En dit toegepast op persoonlijke workflow en samenwerking

Gedurende het jaartraject Lean Collaboration komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inbox Zero – eindelijk e-mail onder controle
 • Agenda – de juiste balans tussen vergaderen, focus-werk en ad-hoc
 • Optimaliseren van vergaderingen en bijeenkomsten – de kunst van het vergaderen leren
 • Dagstarts – begin de dag met focus en afstemming
 • Prioriteiten stellen – bewust en meer intuïtief
 • Persoonlijk dashboard – de juiste overzichten onderhouden
 • Slim samenwerken – maak de juiste afspraken
 • Weekreview en onderhoud van goede routines – als ondersteuning van al het andere

We beginnen met een duidelijke omschrijving van de doelen van het jaartraject en plannen steeds korte periodes vooruit op basis van wat de logische volgende stappen zijn.

OPBRENGSTEN

Het resultaat van Lean Collaboration moet altijd zijn dat er tijdwinst, rust en overzicht ontstaat. Hierdoor komt er meer ruimte voor focus en, uiteindelijk, dagelijkse resultaten in lijn met de organisatiedoelen.

Je team, afdeling of bedrijf gaat stap voor stap werken aan het verbeteren van zowel persoonlijke workflow als samenwerking. Dit vanuit de gedachte dat alle wijsheid die nodig is om slimmer te werken al aanwezig is in het team. Ik ben ervoor om impulsen te geven, te coachen en te stimuleren. Idealiter verschuift het initiatief langzaam maar zeker van mij naar de medewerkers zelf.

OVER HET ABONNEMENT

Het nemen van een abonnement betekent dat ik voor een vaste prijs per maand, minimaal 1 x per maand op je kantoor aanwezig ben, maar dit is slechts een richtlijn. In werkelijkheid gaan we duidelijke doelen afspreken en daarna kijken wat nodig is om deze te bereiken.

Waarom een abonnements vorm?

Het idee achter het abonnement is dat we zo de best mogelijke voorwaarden scheppen om verandering te bereiken:

 • Je team krijgt de verschillende Lean Collaboration onderdelen voorgeschoteld in hapklare onderdelen. Dus is er de tijd om te verteren en implementeren.
 • In plaats van een vaste volgorde (zoals in een seminar) kijken we telkens weer: wat is nu de volgende stap?
 • We leren elkaar kennen en ik kan mijn adviezen, workshops en interventies echt op je afstemmen.
 • Veranderen in kleine stapjes, zoals we met het abonnement doen, is precies de filosofie die ik overbreng: kleine veranderingen leiden tot grote veranderingen. Continuous improvement!
 • Met elkaar kijken naar het werk, reflecteren op hoe het gaat en experimenteren met verandering wordt onderdeel van de cultuur.

GARANTIE

We werken altijd naar concreet geformuleerde jaardoelen toe en brengen dit terug naar doelen voor de komende 90 dagen. Op die manier kunnen we een eerlijk gesprek voeren over de uitkomsten van het traject. En loopt het niet zoals je wilt dan kun je er altijd vanaf.

Neem contact met me op voor meer informatie.