Getting Things Done – David Allen

getting things doneEssentie: Maak een vertrouwd systeem buiten je hoofd waarin je al je toezeggingen, projecten, ideeën en andere dingen die je moet of wil doen vastlegt. Loop regelmatig het systeem helemaal door en maak het up-to-date (de review). Het resultaat is een kalme geest, je krijgt meer dingen af en je collega’s vinden je betrouwbaar.

Ik ken het systeem al sinds 2008 maar pas sinds 2014 ben ik er echt serieus mee aan de slag gegaan. De wekelijkse review is een belangrijk ritueel voor me, het aantal keren dat ik het heb overgeslagen is op één  hand te tellen (vooruit misschien twee). Erna voel ik me ‘in control‘.

En gezien het feit dat ik een processor ben, hou ik ervan dat dit systeem echt waterdicht is. Geen toezegging, actie of idee verdwijnt uit het zicht, als je tenminste trouw de week review doet.

Wanneer lezen?

Voor iedere kenniswerker, ondernemer of manager: dit boekt helpt je om de basis op orde te krijgen. Het zorgt ervoor dat je ondanks een grote workload toch een kalme geest kunt houden (daar kan geen meditatie tegenop) en dat alles wat je hebt toegezegd ook gebeurt. Of tenminste ben je je er bewust wanneer het niet gebeurt.

Gerelateerd